fbpx

Mind a(z) 5 találat megjelenítve


Az ember több ezer éve használja a rezet a gyógyításban. A római katonák a fáradtság legyőzésére és a fertőzött sebek kezelésére használták. Őseink megfigyelése szerint a testfelületen hordott réztárgy (pl. karkötő) normalizálta a vérnyomást, erősítette a kapilláris-falakat, megakadályozta a sólerakódást.
A nagy felületű textilréz (aes angelus) különleges tulajdonsága, hogy oldja az izom és érgörcsöt, árnyékolja az elektroszmogot. Nagyon jó hővezető képessége és infravörös reflexiója miatt kiegyenlíti a testfelület hő-egyenetlenségeit. Hatására a blokkolt testrészekben fokozódik a vér- és a nyirok-keringés, a szervezetben visszaáll a normális működés.A réz fontos, ismert nyomelem.

Olvasson róla bővebben

Néhány, a szervezet fejlődése szempontjából fontos rézenzim: liziloxidáz, tirozináz, citokróm-oxidáz, dopamin-b-hidroxiláz, szuperoxid-dizmutáz és amin-oxidáz. Napi igény 1-2 mg. Élelmiszerekkel kerül a szervezetünkbe és felszívódhat bőrön keresztül. Terhesség, csecsemő és idősebb korban ügyelni kell a megfelelő rézszint fenntartására, mivel számos népbetegség oka a rézhiány. Sajnos az utóbbi évtizedekben kiszorult a réz a mindennapi használatból (pl. rézkilincs, rézedények), ezért pótlásuk fontos. A rézhiány tünetei: vérszegénység, ödéma, törékeny csontok, ingerlékenység, fáradékonyság.
Rézhiánnyal összefüggő betegségek.
Vérszegénység:
– A réz segíti a vas beépülését a hemoglobinba. Rézhiány esetén a betegek állapota a vas bevitel emelése mellett sem javul.
– A réz hiánya az egyik tényező, amely felelős a szívkoszorúér betegségek és az agyvérzés kialakulásáért.
– Rézhiány esetén zavar alakul ki a collagén és az elastin szintézisében.
– A bőrön keresztül felszívódó réz növeli az érfalak rugalmasságát és csökkenti a magas koleszterin szintet.
– A réz sok esetben csökkenti a magas vérnyomást.
– Segít megelőzni a cukorbetegséget és csökkenti a szívinfarktus rizikófaktorát.
Csontritkulás
– Réz segíti elő a kalcium és foszfor beépülését a csontokba.
Reumatikus és izületi fájdalmak:
– Réz katalizálja a szervezetben lévő SOD enzim működését, így enyhíti a fájdalmakat.
További hatásai:
– a réz szerepet játszik a csontok, porcok, bőr egészséges képződésében, felelős a kollagén termelődésében
– baktérium, gomba és vírusölő
– csökkenti a candidás megbetegedéseket
– sérülés, műtét, csonttörés után gyorsítja a regenerálódást.
A textilréz erős hatású száraz melegterápiás eszköz. Előnye, hogy helyileg tartósan használható a szív megterhelése nélkül. Az infravörös sugárzás nagy részét visszaveri, ezért heveny gyulladás és olyan esetekben, amikor a melegterápia ellenjavallt, ne használjuk!
Használható mozgásterápiákban, segít lazítani a fájdalmas izületeket. Előnyös sérülések, műtétek utáni rehabilitációs időszakban. Használata egyszerű, olcsó segítség a gyógyszer-mentes és gyógyszerszegény terápiákban, a nyugati és az alternatív gyógymódok esetében.

GYÓGYHATÁSÚ TERMÉKEK

Homeopátiás réz tasak

1 750 Ft

GYÓGYHATÁSÚ TERMÉKEK

Rézkendő

3 450 Ft

GYÓGYHATÁSÚ TERMÉKEK

Rézlepedő

9 950 Ft

GYÓGYHATÁSÚ TERMÉKEK

Rézszövet

19 500 Ft

RÉZ TARTALMÚ TERMÉKEK

Rézszövetes szájmaszk

3 000 Ft4 500 Ft