fbpx

Mind a(z) 3 találat megjelenítve

Az AYURVEDA egyike a világ legrégebbi gyógyászati tanainak, hiszen az indiai bölcsek már i. e. 7. században kidolgoztak egy elméletet az egészségről, betegségről, fiziológiáról, tudatról, étrendről és gyógyszerekről melyek hatékonyak, használatuk széles körű és mentesek a káros mellék,- esetleg évek múlva jelenkező utóhatásoktól is.

Olvasson róla bővebben

Az AYURVEDA – az élet tudománya – gyógyító,- egészségmegörző rendszerként újra virágkorát éli, és csak Indiában mintegy 500 millió ember számára nyújt orvosi segítséget nap mint nap. Az Ayurveda gyógyítás államilag támogatott, az indiai orvos egyetemeken oktatják, több kórházban külön ágyakat tartanak fenn olyan betegek részére, akik ayurvédikus módon gyógyíthatók. Az Ayurveda természetes kiegészítője a modern orvoslásnak hiszen mindkettőnek megvannak a sajátos alkalmazási területei. Az Ayurveda számos olyan betegséget tud gyógyítani az ősi módszerekkel és eszközökkel, ahol a modern orvoslás még nem rendelkezik megfelelő terápiával ( pl. májgyulladás, tüdőasztma, izületi gyulladás stb ), de mindez más betegségek esetében fordítva is igaz.

AYURVEDA: Az 5000 éves indiai orvoslás neve a szanszkritból származik, és azt jelenti: a hosszú és egészséges élet tudománya (ayur =élet, veda=tudás). A jó ayurvédikus orvos körülbelül harmincféle terápiaformát ismer és alkalmaz, a pulzusdiagnózissal a betegség okának nyomára jut, majd a testintelligencia aktivizálásával visszaállítja a testnedvek megzavart áramlását. Az ayurvédikus gyógyító művészet abban segíti a szervezetet, hogy
önmagát gyógyítsa meg, és ehhez növényekből és ásványokból készült orvosságokat, megfelelően összeállított étrendet, méregtelenítő olajmasszázst, meditációt, jógát, légzéstechnikát, valamint a színek, a hangok és az illatok gyógyító erejét használja. Az ayurvéda sikerrel veszi fel a harcot a szívbetegségekkel, az allergiával, az asztmával, a
csontritkulással, a reumával, a túlsúllyal, az immunrendszeri gyengeséggel, a gyomorpanaszokkal, bör és májbetegségekkel, az operációk vagy sugárkezelések utáni gondokkal, szexuális problémákkal, és anyagcserezavarokkal.