fbpx

2023. május 20.

2022 Sokszínű Akupunktura rendezvény jegyzet megvásárlása

Beharangozó!

XI. Sokszínű Akupunktúra Szakmai Nap

2023. május 20. szombat

ELŐADÓKNAK, HALLGATÓKNAK, ÉRDEKLŐDŐKNEK
a Magyar Akupunktúrás Orvosok Társasága és a Magyar Integratív Medicina Szövetség támogatásával!

Egyedülálló alkalom a magyarországi akupunktúra irányzatainak megismerésére, tudása felfrissítésére, szakmai kapcsolatok építésére!

Célunk, továbbra is olyan egynapos találkozó, ahol a különböző irányzatok képviselői megismerhetik az akupunktúrában és társszakmákban elért eredményeket, megoszthatják elméleti tudásukat és gyakorlati tapasztalataikat minden érdeklődővel.

Az egész napos programot az előadások mellett a szakmai kiállítók, és bemutatók teszik változatossá!

Orvosok és Természetgyógyászok részére akkreditált szabadon választott továbbképzés!

Várjuk jelentkezését az: info@akupunktura.com címen!

Előzetes regisztráció szükséges!

A részvételi díj 16.500-Ft, ami magában foglalja a büfé ebédet, kávét és üdítőt.

Kedvezményes ár 2023.02.28.-ig: 15.500-Ft

Helyszín: Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ
Budapest, Szent László tér 7-14.

Részletes program hamarosan!

JELENTKEZEM


Visszatekintés: X. jubileumi Sokszínű Akupunktúra Nap 114 hallgatóval, 12 kiállítóval jó hangulatban, szabadon!

A program képekben:

Dr. Csiszár Róbert a MAOT és MIMSz nevében nyitotta meg a napot.

Rideg Sándor
Az emberi szervezet nehézfém-terhelése

A nehézfémek okozta problémák egyre több embert érintenek. Megbénítják a sejtlégzést és ezzel elpusztítják a sejteket. A nehézfémek beépülnek a test szöveteibe, szinte bárhol a szervezetben, a májban, a vesében, a szívben, a gerincben, az agyban és roncsolják az idegrendszert, a sejtek metabolikus, enzimatikus és egyéb tevékenységeit, gyengítik az immunrendszert. Ez azt jelenti, hogy sok olyan ember él körülöttünk, akinek semmiféle tünete nincs, viszont más ember lenne, ha nem rakódott volna le higany az agyában. Az ember várhatóan kedvesebb, békésebb, kellemesebb és intelligensebb személlyé válik, ha az agyából eltávoznak a nehézfémek. Hogyan jutnak a szervezetbe a nehézfémek?
Különféle módon kerülnek a szervezetbe a nehézfémek. Alapvetően szennyezett levegő belégzésével, az ivóvíz, illetve egyéb italok és élelmiszerek fogyasztásával, ékszerek viselésével, drogok fogyasztásával, dohányzással, fémekkel való tevékenység által (ötvösök), tengeri és vízi állatok fogyasztásával, élelmiszeripari adalékanyagok, tartósítószerek és színezőanyagok révén, az elektroszmog által, élelmiszerek csomagolásából, permetezőszerekből, védőoltásokból, gyógyszerekből, tisztítószerekből, fogászati anyagokból (amalgam, fogtömés, híd, korona, fém fogszabályzó).  A kipufogógázokból, kozmetikai termékekből, festő és lakkozó műhelyekből. Ezen kívül magzati korban az ember a méhlepényen keresztül, csecsemőként pedig szoptatáskor nehézfémeket vehet át az édesanyja szervezetéből.

Dr. Karácsony Ferenc
A Konstelláció Analízis módszertana (tájékozódási lehetőségek kúravégzés közben)

A tudomány legújabb felfedezettjére, az endokannabinoid rendszer megismerésére és ezzel párhuzamosan a kínai orvoslás tudására építve, modern elektro-akupunktúrás és impedancia elemző eszközökkel méréseket végzünk. Ezek fájdalommentesek és gyorsak. Segítségükkel a szervezet regenerációs tevékenységének folyamatát tudjuk nyomon követni. A jelzések különböző konstellációkba rendeződnek, amiből az aktuális egészségi szintre/regerációs fázisra következtetünk. A konstellációk nem diagnózisokat, hanem sokkal alapvetőbb belső működési szempontokat követnek. Jellegzetesek ezen belső állapotokra, diagnózistól függetlenül. Ezek alapján határozottabban felmérhetjük egy laboradatokban szegény változás irányát, intenzitását, azaz idejekorán láthatjuk, hogy a javulás vagy a további rosszabbodás irányába haladunk a kezeléssel. Ha a természetes aktivitást követjük, azt segítjük és kiszolgáljuk, akkor törvényszerű rendeződési folyamat bontakozik ki a szemünk láttára. A megfelelő CBD olaj és adagolási dózis kiválasztásával olyan kúrát végezhetünk, melynek eredményeképpen javul a teherbíró és stressztűrő képesség, visszatekintve érezhetően mérséklődnek a panaszok, több betegség esetén van lehetőség spontán remisszióba kerülni.

Mádi Imréné Veronika
Baba várás alternatív módszerekkel

Endometriozis miatt az akadémikus orvoslás nem látott esélyt természetes módszerekkel megtermékenyítésre. Hormon terápiás kezelést kezdtek, de sajnos a megtermékenyítés sikertelen lett. Ezután kezdtem el akupunktúrával kezelni az endometriozist. Nagyon hamar megszűntek a görcsös, fájdalmas menstruációk, nem jelentkeztek migrénes fájdalmak. A továbbiakban sima út vezetett előadásom anyagához. Már csak megfelelő hüvelyi pH, jó méh nyálkahártya, kiváló méhizomzat, no meg egészséges spermiumok kellettek. Ehhez kiváló étrend kiegészítők is segítettek.Amiért itt vagyok természetes fogantatás és már megszületett a kisbaba.

Dr. Dravetzky Éva
Agyidegek kezelési lehetőségei akupunktúrával

Az előadásban részletesen a leggyakrabban előforduló n. faciális és nervus trigeminusról lesz szó, de egyéb agyideg kezelési lehetősége is szóba jön. Kitérek a perifériás és centrális faciális paresis differenciál diagnosztikájára, mely meghatározza a kezelési lehetőségeinket. Az agyidegek károsodásának hátterében az okok is említést érdemelnek. N. faciális károsodás esetén például kizárandó a Lyme kór, trigeminus neuralgiánál nem elhanyagolható a gondos góc kutatás, n. abducens paresisnél kizárandó a diabetes, stb. Kitérek a kezelési érdekességekre is, pl. nehezen gyógyuló faciális paresis esetén a „lúd láb szúrást” mutatom be. Trigeminus neuralgiánál is bemutatom irodalmi, valamint saját tapasztalataimat a kezelési lehetőségekről.

Dr. Földes László
Bioritmus akupunktúra – az idő kezelése

A kínai tradícióban a sorsunk alakulása három tényezőtől függ: a születéssel kapott lehetőségektől, a környezettől, amiben élünk és a saját, szabad akaratunktól. A születéssel kapott lehetőségeinket a kínai asztrológia tanulmányozza. A kínai asztrológia lényegében a körülöttünk dinamikusan változó időtényezőket vizsgálja az 5 Elem, illetve a 6 Qi elvei alapján. Ugyanezek az időütemek megjelennek bennünk is, és a szerveinkben folyamatosan változó aktivitást hoznak létre. Ha egy betegségeket – ismerve annak 5 Elem jellegzetességeit – pontosan abban az időben kezelünk, amikor a környezetben olyan időkonfiguráció áramlik, ami ki tudja egyensúlyozni a betegségre jellemző diszharmóniát, a páciens akár egyetlen tűszúrástól is meg tud gyógyulni.

Dr. Lukács István
A csipőhorpaszizom (m. Iliopsoas) jelentősége ma – nevezhetjük-e „a Lélek izmának”?

A mozgásszervrendszer a maga kb. 600 izmával nem kevés bosszúságot tud okozni mind a páciensnek mind a terapeutának. Számtalan változatos tünetet képesek kiváltani az elhangolódott izmaink, amit a mai orvosi megközelítés nem vesz kellően komolyan. Mivel az izomtónust a központi-idegrendszer szabályozza reflexkörök útján, így könnyű megérteni a kapcsolatot a pszichés elváltozások és a kóros izomfeszülések között. Számos terápiás rendszer foglalkozik behatóan az idegrendszeri-/pszichés- okok és az izomrendszer kóros feszüléseinek kapcsolatával, pl.: jóga, kineziológia, recall healing stb.
A csípőhorpaszizom elváltozásai gyakori probléma a mindennapi gyakorlatomban, ezért tartom lényegesnek átbeszélni ennek a jelentőségét. Nyilván nem lehet egy izmot kiemelni az egész rendszerből, de megpróbálom sorra venni, hogy mikor érdemes az iliopsoas-ra gondolni és milyen terápiás lehetőségek állnak rendelkezésünkre.

9)             12:45 – 13:00
Dr. Saáry Kornélia
COVID oltás kóros qijének kivezetése akupunktúrával

Az oltásoknak nemcsak anyaga, de qije is van, ami ugyanúgy viselkedik, mint az egyéb külső kóros qik. Mivel általában a bal vállba adják, a környező kb. 30 cm átmérőjű területen terjed szét, érintve a tüdőt és szívet. Gyakran a test oldalán leterjed a csípőig is. Az előadás ennek a kóros qi-nek a kivezetési terápiáját mondja el, és az eredményeket foglalja össze.

Hangtál, gong koncert Halina Wilk előadásában

Dr. Széchenyi István
MeriDiM®: modern meridián-diagnosztika integratív alkalmazása a különböző energetikai eljárásokban, a gyógyításban, az oktatásban és a kutatásban

A MeriDiM® működésének alapelve, hogy a biológiai alapfunkciókat tükröző 12 fő meridián állapotának grafikai megjelenítése – heveny és idült kórállapotokban egyformán – látványosan segíti az energetikai egyensúly esetleges hiányának feltérképezését ill. a helyes beavatkozást, kezelést követően a változás dokumentálását, ilyen módon biztosítva a kliens, páciens objektív nyomon követését is. A különböző energetikai terápiák integratív módon képesek a biológiai működésekre hatást gyakorolni, így a meridiánok különböző működészavarait harmonizálni, azaz a biotermodinamikai állapotot jótékonyan befolyásolni. A MeriDiM® tehát egy olyan, a XXI. század korszerű követelményeinek megfelelő számítógépes állapotfelmérő eszköz, amely segít a meridiánok energia szintjét feltérképezni, kiértékelni, dokumentálni, nyomon követni és választható kezelési lehetőségeket is kínál: fülakupunktúra, Homeopátia-Bach-virágterápia-Schüssler sók, csakraterápia, testakupunktúra szakterületeire az energetikai egyensúly helyreállítása céljából.  Továbbá segítséget, támogatást nyújthat kineziológia, csikung, tai-chi, 3-1-2 Meridián torna, egyéb meditáció, jóga stb. gyakorlatok által elért energetikai változás képi megjelenítésére. Tehát a MeriDiM® professzionális segítséget nyújt a szakember számára, hozzájárul a sikeres kezelésekhez, ahol úgy a terápiás szakember, mint a kliens elégedett lesz. A hagyományos kínai orvoslás, a japán (dr. Nakatani neurológus) Ryodoraku-rendszer törvényszerűségeit, illetve Nogier francia neurológus kutatásait is figyelembe véve és a nyugati technológiát együttesen alkalmazva, 27 éves terápiás, kutató és oktató munkásságom alapján készítettem el/fejlesztettem ki a MeriDiM® rendszeremet (Meridián Digitális Mérőműszert).

Dr. Németh István
A Shen működése és használata az akupunktúrában

A Shen az ember 3 kincsének egyike. Egyaránt fordítják léleknek, szellemnek. Ez is a Shen fogalma körüli bizonytalanságot tükrözi. A Shen a mellkasban lakik és egyrészt biztosítja számunkra a kapcsolatot az Égi világgal. Másrészt működteti a maga kis megnyilvánult világát, a Földi világot, az embert, a hozzá tartozó szervekkel egyetemben. A Három Kincs egységében nézve a Shen az, ami meghatározza szellemi céljainkat, a Vér és a Qi az, ami biztosítja a megvalósításukhoz szükséges energiát, a Jing pedig a tetterőt adja, ami az akarathoz kapcsolódik. De hogyan tudjuk akupunktúrával szabályozni a Shen működését? Megnézzük, a klasszikusok mit állítottak a Shenről. Megvizsgáljuk azoknak az akupunktúrás pontoknak a funkcióját, aminek a nevében benne van a Shen (Shen Men, Shen Tang, Shen Feng, stb…)

Dr. Szalkai Iván PhD
A COVID-19 (21) ellátási anomáliái, a prevenció kérdése

A Covid 19 pandémia már két éve szerves része az életünknek. Ez idő alatt számtalan kérdés merült el a fertőzés, annak háttere, ellátási problematikái kapcsán. (nem belebonyolódva az összeesküvés elméletekbe)
Ezek a fő kérdések:

  1. Honnan van a vírus? Mik a vírus jellemzői?
  2. Kik irányítják a vírus elleni védekezést? Miért van ez a pánik képzés a betegség kapcsán? Mik ennek a következményei?
  3. Miért mondott csődöt a modern egészségügy a járvány felszámolása és a gyógyítás területén?
  4. Mi is a szervezet immunrendszerének a jellemzői?
  5. Milyen betegségmegelőző módszerek, eszközök kerülték el a modern medicina figyelmét? Mi ennek az oka?
  6. Milyen konzekvenciák vonhatóak le a további, megjósolt, várható fertőzéses betegségek kezelésében?

Cser Zoltán
A betegségek nyolcas felosztása

Az ázsiai hagyományok sokféleképpen osztályozzák a betegségeket. Az egyik legelterjedtebb négyes felosztás az egyik Orvosbuddha szutrából ered, ahol a betegségeknek négy kategóriája létezik: a magától elmúló betegség, a külső terápiával kezelhető, a belső terápiával kezelhető és a nem kezelhető betegség (ide sorolják a genetikai eredetű elváltozásokat). Ez a felosztás a kezelhetőség szemszögéből nézi a rendellenességeket. Van azonban egy olyan felosztás, mely a betegségeket az okaik szerint vizsgálja. Ez az oki orvoslás egyik kiinduló pontja. A nyolc ok és a hozzájuk tartozó betegségfajtáról szól az előadás.

Dr. Máté Ágnes
A felhasi fájdalom a HKO tükrében

A fejlett társadalmak lakossága körében meglehetősen gyakori jelenség a – sokszor megfogható organikus ok nélküli – hasi fájdalom a has bármely területén. A problémát egyéb emésztéssel összefüggő panasz is kísérheti, savas reflux, puffadás, a széklettel kapcsolatos anomáliák. Az akadémikus orvoslás módszereivel ezek a páciensek sokféle diagnózissal rendelkeznek, és gyakran látjuk, hogy a terápiás rezsimek változó sikerrel kecsegtetnek. Nyilvánvalónak tűnik, hogy a nyugati típusú étrend és a modern szokásrend megváltoztatása nélkül hosszú távon nem remélhetjük ezeknek a problémáknak a megoldását. Jelen előadásomban különösen a felhasi (köldök körüli és köldök feletti, bordaíveken és a bordaívek alatt) jelentkező hasi panaszokra fókuszálva kísérlem meg összefoglalni a HKO-ban rejlő lehetőségeket.

Dr. Kusper Zsuzsanna
Az orbáncfű csodája

Viszonya van a fénnyel. Ha túladagoljuk fényérzékennyé tesz minket. Ha krémként visszük fel a bőrünkre, felveszi a versenyt a legjobb napfényvédő krémekkel is. Növeli a belső napunk fényét. Jó kedvet hoz. Depresszióban az első gyógynövény, ami az eszünkbe jut. Számos tanulmány is igazolja eme nagyszerű hatását. Az előadás folyamán közelebb kerülünk ehhez a csodához.

Farkas Viktória
Vágykeltő ételek energetikai megközelítésben

Mely ételek fokozzák a vágyat, hoznak szerelmes hangulatba? – ősrégi kérdés, melyre ahány kultúra, annyiféle válasz született. Az afrodiziákumként számontartott alapanyagok között mégis megfigyelhető néhány közös vonás, feltéve, ha ismerjük a hagyományos kínai orvoslás energetikai szemléletét…

Makai József
Az elektro-akupunktúra lehetőségei a mozgásszervi panaszok enyhítésében, megszüntetésében

Az elmúlt 30 év tapasztalatait szeretném megosztani. Úgy érzem, méltatlanul kevés szó esik az elektromos akupunktúra lehetőségeiről, mikor egy teljesen higiénikus, egyszerű, gyors ugyanakkor hatékony lehetőség az emberek életminőségének javítására.

Dr. Hardy Vajk
Jégkorszaki akupunktúra

Lényegében az Alpokban jégbe fagyott, legalább 4000 éves Ötzi akupunktúrás tetoválásairól szól, milyen pontokon található, hogyan néztek ki, mire és hogyan használhatták, és vajon hogyan kerülhetett az akupunktúra Európába ebben az időszakban. A témával kapcsolatban korábban a Lancetben és a Naturben is jelent meg cikk.

Dr. Somogyi Edit PhD
Az immunrendszertámogatása. A mikró tápanyagok jelentősége a normál immunhomeosztázis fenntartásában

A normál fenntartása fontos része az egészséges életmódnak. Az előadásban áttekintjük a 2021-es, friss kutatásokat, melyek a különböző mikró tápanyagok immunmodulátor szerepét hangsúlyozzák.

Kiállítók – Szponzorok

ANSA Bt
www.halinaansa.hu
1991 évtől ősi gyógymódokhoz tartozó termékek forgalmazója – köpöly – moxa – terápiás gyertyák – Piokal termékek

 

Csigadetox.hu Kft
https://snailorg.hu/
https://kekesgyongye.hu   Gyógylézer Család Kft
www.gyogylezer.hu
„Csiganyálka kapszulában – egy régi módszer újra gondolt alkalmazása.” Cégünk a Kékesgyöngye kapszula kizárólagos forgalmazója. A kapszula hatóanyagai – a csiganyálka, echinacea, C-vitamin és inulin – csökkenthetik a gyulladást és támogathatják az immunrendszer működését.

 

 

 

 

 

Orvosi diódalézerek 1989 óta. Gyártás és fejlesztés – szerviz – kereskedelem – akkreditált továbbképzések

Gulyás István
www.gulyasistvan.huMedical Herb Labs LLC.
https://medicalhlabs.com/hu/
Közel 30 éve elsősorban lézer, de egyéb orvosi műszerek tervezése – gyártása – forgalmazása

 

 

 

 

 

 

A termékek saját fejlesztésű 100% gyógynövénykivonatokból készülnek. Egyedülálló termékcsalád a világban. Meszesedési problémák megoldására pl.: saroksarkantyú, csigolya meszesedés stb.

Lunarimpex Kiadó
www.lunarimpex.hu
1994-ben alakult kiadó feladatának tartja az ezoterikus szemlélet bemutatását az önismeret, a távol-keleti harci művészetek és gyógyászat mestereinek könyvei útján
Minel Kft
www.minel.hu 
 

1983 óta a gyógyítás szolgálatában.
Elektronikus orvosi műszerek fejlesztése és gyártása – orvosi rendelő – akupunktúrás – természetgyógyászati eszközök forgalmazása

Natural-Med Kft
www.natural-med.hu
Meridián diagnosztika, fülakupunktúra, homeopátia, írisz diagnosztika
Nature’s Desig
www.vitalizal.hu Naturportal Online Magazin
www.naturportal.hu
www.gyogyaszkereso.hu
 

2007 -ben alakult svájci cég, 2012-től Magyarországon. Strukturált víz készítő üvegtermékek

 

 

 

 

 

Magyarország egyik piacvezető természetgyógyászati és gyógynövényes magazinja, Magyarország legnagyobb gyógynövény-, biopiac keresővel. Minden nap frissülő cikkek gyógynövények, természetgyógyászat, testi-lelki egészség témában.

Pharma Nord Kft
www.pharmanord.com
1981-ben Dániában alapított cég 2004 évtől Magyarországon. Megelőzést szolgáló étrend-kiegészítők és gyógynövény-készítmények egyik legnagyobb gyártója és forgalmazója Európában.

 

Konzunion-Akupunktúra
www.akupunktura.com
2001 óta „minden, ami akupunktúra”

 

Vélemény, hozzászólás?