fbpx

Sokszínű Akupunktúra Nap 2024. Május 04!

Ismét megrendezzük a Sokszínű Akupunktúra Szakmai Napot 2024. május 04.-én szombaton!

ELŐADÓKNAK, HALLGATÓKNAK, ÉRDEKLŐDŐKNEK
a Magyar Akupunktúrás Orvosok Társasága és a Magyar Integratív Medicina Szövetség támogatásával!

Egyedülálló alkalom a magyarországi akupunktúra irányzatainak megismerésére, tudása felfrissítésére, szakmai kapcsolatok építésére!

Célunk, továbbra is olyan egynapos találkozó, ahol a különböző irányzatok képviselői megismerhetik az akupunktúrában és társszakmákban elért eredményeket, megoszthatják elméleti tudásukat és gyakorlati tapasztalataikat minden érdeklődővel.

Az egész napos programot az előadások mellett a szakmai kiállítók, és bemutatók teszik változatossá!

A szünetekben a kiállítók által felajánlott értékes ajándékokat sorsolunk ki, így akár visszanyerhezi a regisztráció összegét is!

Orvosok és Természetgyógyászok részére akkreditált szabadon választott továbbképzés!

Előzetes regisztráció szükséges! 

Regisztrálok

A részvételi díj 17.000-Ft, ami magában foglalja a büfé ebédet, kávét és üdítőt.

Tervezett előadások:

1 Dr. Dravetzky Éva Akupunktúrás lehetőségek a meddőség esetén
2 Dr. Eőry Ajándék  PhD Fülöncsípve – aurikuloterápia a mindennapi gyakorlatban
3 Dr. Hardy Vajk Paracelsus és az akupunktúra kapcsolata
4 Dr. Joós Károly A Máj és a hisztamin csodálatos világa
5 Dr. Lengyel Anna Új lehetőség a fájdalomcsillapításra – FSN tűkezelés
6 Dr. Németh István Gondolatok az asztma akupunktúrás kezeléséről a funkcionális orvoslás elvei alapján
7 Dr. Rideg Sándor Stresszfolyamatok kezelése a HKO-ban
8 Dr. Szamosi Katalin A kezünk mindig kéznél van, egyszerű kínai módszerek egészségünk megőrzésére
9 Eideh Titanilla Sózott Boszorkányság az ELEMEKkel
10 Farkas Viktória Dojo – az 5. évszak
11 Gartai Kinga Meridiánok, mint tanítómesterek
12 Koszecz Anna MSc Az egészséges testtömeg megtartásának fontossága, a mikrotápanyagok szerepe az elhízás és az ahhoz kapcsolódó társbetegségek kezelésében
13 Prof.Hegyi Gabriella dr. PhD Long Covid kezelése integrativ terápiákkal
14 Rédey Mariann Aroma Akupont Terápia (AAT)
15 Sztojalovszky Gábor Parázsló egészség
16 Zhang Edit Öt folyadék a Hagyományos Kínai Orvoslásban

 

Tisztelt leendő Kiállítónk!

„Az egész napos programot az előadások mellett a szakmai kiállítók, és bemutatók teszik változatossá!”

Kiállítói, szponzori díj: 40.000,-Ft+27% Áfa, mely összeg egy fő büfé ebéd költségét is tartalmazza (további résztvevők költsége 5000,-Ft/fő).

Amennyiben felkeltettük érdeklődését kérjük vegye fel velünk a lapcsolatot az info@akupunktura.com e-mail címen, vagy telefonon (Szendrő László +36 30 950 8657).

 

2023 Sokszínű Akupunktura rendezvény jegyzet megvásárlása 2022 Sokszínű Akupunktura rendezvény jegyzet megvásárlása

A 11. alkalommal megrendezett Sokszínű Akupunktúra Nap 110 résztvevővel, 16 előadással  12 kiállítóval mindenki megelégedésére lezajlott. A visszajelzések alapján az előadók felkészültek és kiváló, tartalmas 20 peces prezentációt mutattak be. Kiállítóink sokszínűsége emelte a nap színvonalát. Köszönjük a helyszint biztosító Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ -nak a lehetőséget és a kiváló izletes és bőséges ebédet.
Nagy sikere volt a TOMBOLÁNAK! A szünetekben kiállítók által felajánlott értékes ajándékokat sorsortunk ki a résztvevők között.

A program képekben:

Prof. Dr. Hegyi Gabriella PhD a MAOT és MIMSz nevében nyitotta meg a napot.

Dr. Hegyi Gabriella PhD egyetemi tanár MIMSZ elnöke
A klimax „körbejárása”

Az előadás körbejárja a klimakterium (férfi és női) HKO és integrativ medicina vonatkozásait, útmutatót adva a sikeres és eredményes „átvészeléshez”. Szamba veszi azokat a technikákat és módokat, amivel elviselhetőbbé tehetjük pacienseink kötelezően eljövő ilyen időszakát. (Akupunktúra, tartós akupunktúrás kezelés, akupresszúra stb.)

Rideg Sándor
Agyhullám akupunktúra

A legtöbb ember a személyes tudat birodalmában létezik, de ahhoz, hogy hozzáférjünk a gyógyulások létrehozásához szükséges erőhöz, át kell váltanunk egy alaposabb, mélyebb, transzperszonális tudatosságra, amely az univerzum tudatával együtt áramlik. A tudatfeletti erőhöz való hozzáférés arányos azzal a rezgési frekvenciával, amelyben élünk. A transzperszonális állapot fenntartása a legmagasabb frekvenciára emeli a test rezgéseit. A meditáció, az ima, az éneklés, a tánc, a természetben való elmerülés mind a frekvencia megemelésének és fenntartásának a módszerei. Minél magasabbak a rezgéseink, annál jobban hozzáférünk a határtalan lehetőségekhez. Amikor énképünk a mindenre kiterjedő egység síkjára emelkedik, eggyé válunk a végtelennel és így hozzáférünk annak erejéhez. Nehéz feladat az anyagi világtól való eltávolodás és annak felismerése, hogy erősek vagyunk. Arra tanítottak bennünket, fogadjuk el, hogy szűk mozgásterű, behatárolt, elszigetelt alkalmatlan és tehetetlen lények vagyunk. Belénk vésték a „nem lehet” tanítását, amit kérdés nélkül elfogadtunk. Ezt követően nem igazán tudjuk megbecsülni és elfogadni a személyes erőt. A valóság sokkal több, mint amit látunk. A valóságnak annyi dimenziója van, ahány tudatállapottal képesek vagyunk elérni őket. A transzperszonális tudatfeletti ébrenlétnek a fényében az egész játék megváltozik.

Dr. Ságodi László
Röviden a Hat Nagy Csatorna működéséről

Az előadás tömören be szeretné mutatni a Hat Nagy Csatorna mibenlétét a Hideg behatolásának fázisaitól a fájdalom szindrómák kezelési lehetőségein keresztül az élettani működésekig.

Dr. Dravetzky Éva
Szorongás és a HKO

„Egyetlen fő inkvizítornak sincsenek olyan borzasztó kínzóeszközei, mint a szorongásnak” – Kierkegaard dán pszichológus

Az előadásom első részében részletezem, melyek voltak azok a hiányoságok melyekkel, mint nyugati orvos, szembesültem a szorongó beteg kezelésekor. Valamint említést teszek arról, mit tud ma a gyógyszeripar e betegséget illetően.

Előadásom második részében a szorongás HKO szempontok szerinti elemzésével foglalkozom, mely szerint a szorongást az érzelmek zavara okozza, mely elsősorban árt a Szív és Vese kapcsolatának.  A Szívben Hiányt okoz, melynek eredménye az, hogy a Shen nem tud a helyén maradni, elveszti tárhelyét. A Máj és Lép is érintettek lehetnek e folyamatban.
Az idő rövidsége miatt nem térek ki a szorongás okozta szindrómák részletes bemutatására (ez majd a honlapomon lesz olvasható: www.dravetzky.hu), de kiemelek pár pontot, melyek kezelése kimaradhatatlan e probléma kezelésekor.

Pinviczky Dóra holisztikus dietetikus
Az autóimmun betegségek holisztikus megközelítése

Dietetikusként az emésztőszervrendszer és a pajzsmirigy autoimmun eredetű kórképeire specializálódtam, mint a Crohn-, a Colitis-, a Cöliákia- és a Hashimoto-betegség. Az autoimmun betegségek globális előfordulása vészesen növekvő tendenciát mutat, becslések szerint évi 19 %-os emelkedés jellemző. Sajnos az autoimmun betegségek kezelése a modern nyugati gyógyászatban csak palliatív, immunszuppresszív és gyulladáscsökkentő terápiákból áll. Az ayurveda és a hagyományos kínai orvoslás evidenciának tekinti a tudat idegrendszert és bélrendszert, a fizikai testet és lényegében az egész létünket meghatározó jellegét. 2023 legkutatottabb egészségügyi területe a neurogasztroenterológia – az eredmények a bélidegrendszer, a bél-agy gát és a bél mikrobióta jelentőségét bizonyítják. A bélidegrendszer felől az agyba érkező afferens idegszálak 9x többen vannak, mint az efferens, vagyis inkább a zsigeri érzetek irányítják az agyműködésünket, és nem fordítva. Az általam kidolgozott módszert, a tudati tartalmakra fókuszált holisztikus dietoterápiát 7 éve sikeresen alkalmaztam autoimmun betegek kezelésében – figyelembe véve az egyéni és kozmikus szellem és öntudat, valamint az energia és az anyag közti lényegi kapcsolatot. Előadásom során a legrégebbi hagyományokat a legmodernebb kutatásokkal támasztom alá. Célom a holisztikus, ősi tapasztalatokon alapuló, természettel együttműködő gyakorlatokat átemelni a modern emberi köztudatba.

Bencze Hajnalka 3. szintű Képmedicina terapeuta
Képmedicina-A transzgenerációs minták gyógyítása az energia és információs mezőben

A Hagyományos Kínai Orvoslással (HKO, TCM) kombinálva az ősi kínai gyógyászat teljes egységének tekinthető. Napjainkban a modern tudomány részét képezi, ezáltal az energia és információs gyógyászat holisztikus módszere is egyben. A képmedicina segítségével az emberi szervezet egészében létrejön az állapotváltozás, mely az egészség szintjére helyezi az embert minden szinten.

Arany Katalin MSc gyógytornász-fizióterapeuta , Mc Kenzie- terapeuta
Gua Sha kezelés gyógytornász szemmel

A Gua Sha technika segítségével különböző eredetű hegszövet és adhéziók felszabadítását, oldását érhetjük el. Mindemellett Gua Sha technikával ezen fasciális adhéziók is könnyebben megérezhetők és diagnosztizálhatók terápiaként megfelelően adaptálva nagymértékű javulás érhető el.

Dr. Saáry Kornélia
A refrux akupunktúrás kezelése és kiegészítő terápiái

– Milyen energetikai változások előzik meg-vezetnek a reflux kialakulásához.
– A reflux kezeléséhez használt akupunktúrás pontok, azok által kiváltott qi mozgások. Egyéb erősítő pontok és qi mozgásai.
– Kiegészítő szerek, melyek a máj-epe rendszert bemozgatják, az epét hajtják, a beleket tisztítják, a vesét erősítik.

Dr. Karácsony Ferenc Kannabinoid Medicina Alapítvány elnöke
Placebo-asszisztált inviduális megfigyelő rendszer 

A placebo hatás jelenleg feltérképezetlen. A gyógyszervizsgálatok során kizárják, hogy tisztán a vegyi anyag okozta hatást lehessen értékelni.

Ugyanakkor a népi gyógyászat, tradicionális medicina a gyógyítást teremtő folyamatnak tartja, amiben az egyik teremtőerő éppen a placebo effektus. Az előadásban az ezzel kapcsolatos szempontokat gyűjtöttem össze, és egy olyan vizsgálati modellt mutatok be, amivel az alkalmazott módszerek hatása a placebo effektus bevonásával felerősíthető volna.

Dr. Saman Kothalawala PhD Házi-, HKO orvos, Orvos-Természetgyógyász
COVID-19, post COVID és az akupunktúra

A COVID járvány alatt a fertőzöttek gondozásáról és az utógondozásáról, a post-COVD tünetek akupunktúrás kezeléséről szeretnék beszámolni.

A post-COVD leggyakoribb tünetei között az általános gyengeség, álmatlanság, szívritmus zavarok, vérnyomás ingadozás, neuropátiás panaszok említhetőek. A jelen előadásban a háziorvosi rendelőben történt COVID akut kezelés és gondozásról, az akupunktúrás rendelőben történt utókezelésekről lesz szó.

Sztojalovszky Gábor Természetgyógyász
Moxa terápia mai szemmel: ami világit, füstöl, melegít, gyógyít és egyszerűen alkalmazható

A moxa a talán legősibb technika a szervezet energetikai rendszerének harmonizálására, kezelésére. Minden HKO -s szakirodalom azt mondja, hogy ahol a tű nem működik, ott a moxát kell elővenni. A Kínában 1954 és 2007 között publikált tanulmányok elemzése kimutatta, hogy akár 364 féle betegség is kezelhető moxával. Az egyik legolcsóbb és leghatékonyabb módszer megfelelő tudás megszerzése után.

Röviden, címszavakban az előadásról: A fekete üröm, mint növény használatának előnyei. A moxa mint hatásmechanizmus, a fény, füst, hő szükségessége és a kezelő személy energetikailag rendben legyen. A moxák fajtái, kialakításuk. A moxálás lehetséges eszközei, melyek segítik a terapeutát. Két jellemző probléma esetleges kezelésének magyarázata vese-keringési problémák és a pszichés, stresszes problémák lehetséges kezelései. Az állapotfelmérés fontossága, hogy ne csak tüneteltüntető kezelést végezzen adott terapeuta.

E

Eideh Titanilla Egészségfejlesztő Dr. Schüssler só konzulens, oktató
Schüssler (sejt)sók az egész családnak integrál szemlélettel a HKO szempontjait figyelembe véve

A Schüssler sók, éppúgy ahogy a HKO, az Ayurvédikus rendszer vagy a Nyugati orvoslás az Elemeket tekinti alapul. Az előadás ebből az integrál szemléletből ad ízelítőt, hangsúlyt helyezve HKO 5 elem tanára, érintve a test-lélek-szellem egységét, azok optimális működését. Továbbá, bepillantást nyerhet a hallgató az érzelmi/pszichés oldal és a fizikális kondíció közötti összefüggésekről.

Farkas Viktória gasztroblogger
A bennünk elő istennők és „gyógyételeik”

Milyen elem (túl)működését képviselik a görög női archetípusok?
Milyen ételekkel, fűszerekkel harmonizálhatók a görög istennők?) Játékos gondolatkísérlet a női működésekről a görög istennők és a kínai 5 elem tana tükrében.

Dr. Hardy Vajk
Gasztroenterológia és akupunktúra a gyakorlatban

A gasztroenterológiában rendkívül sokszor találkozhatunk funkcionális kórképekkel, az organikus betegségek hátterében is sokszor nagyon szembetűnő az energetikai és lelki kórminták oki szerepe. Így az akupunktúra a legtöbb emésztőrendszeri betegnél nagyon hatékony. Mire következtethetünk akupunktőrként egy hasi UH vizsgálat során? Hogyan látszik egy gyomortükrözés kapcsán a ’Fa támadja a Földet’ helyzet? Miért erősítsük a Központot, ha rekeszsérvet, vagy vastagbél diverticulosist találunk? Milyen a nyelve egy C. difficile vastagbél gyulladásos betegnek és miért hatékony energetikai szempontból is a széklettranszplantáció? Mit érdemes tapintani a has vizsgálata során? Miért nem működnek a savcsökkentő terápiák számos refluxos betegnél? Ezekre a kérdésekre is keressük a választ az előadás során, segítségül hívva a Klasszikusokat, valamint másodsorban az előadó gyakorló gasztroenterológusi tapasztalatait.

Aranyi Csaba
Az ékszer, ami segíthet

A fül, mint mikró terület számos akupunktúrás pontot tartalmaz. Ezen pontok stimulálásával hatással lehetünk a kapcsolódó területekre. A stimulációt kiváltó módot figyelembe véve ezt nevezzük akupunktúrának vagy akupresszúrának. AcuPiercing® viszont egy divatékszer, mely a hagyományos keleti orvoslásnak és a keleti filozófiának tisztelettel adózva, nem véletlenszerű helyekre, hanem a keleti és nyugati auriculoterápiás rendszerben kijelölt, pontokat használja.

Az AcuPiercing® tehát nem tekinthető sem természetgyógyászati ágazatnak, és pláne nem gyógyító tevékenységnek.

Azzal, hogy egy kis szeletét ismeri valaki egy ágazatnak, nem válik szakemberré. Attól, hogy valaki helyesen tud lokalizálni néhány akupunktúrás pontot a fülön, attól még nem válik fülakupunktúrás szakemberré.

Koszecz Anna dietetikus
Az energiatermelő folyamatokban résztvevő CoQ10 és NADH fiziológiás jellemzői és táplálkozástani szerepe

A csökkent bioszintézis vagy aktivitásának romlása vagy a szervezet által történő fokozott felhasználás lehetséges következményei. Tudományos eredmények a koenzim-Q10 kardiovaszkuláris betegségekre gyakorolt hatásáról. A szupplementáció alkalmazhatósága, használatának előnyei

Kiállítóink:

Gyógylézer Család Kft – Orvosi diódalézerek 1989 óta. Gyártás és fejlesztés – szerviz – kereskedelem – akkreditált továbbképzése
www.gyogylezer.hu

Gulyás István – Közel 30 éve elsősorban lézer, de egyéb orvosi műszerek tervezése – gyártása – forgalmazása
www.gulyas_istvan@yahoo.com

Konzunion-Akupunktúra Online Bt – 2001 óta „Minden ami akupunktúra”‘
www.akupunktura.com

Lunarimpex kiadó – 1994-ben alakult kiadó feladatának tartja az ezoterikus szemlélet bemutatását, a távol-keleti harci művészetek és gyógyászat mestereinek könyvei útján www.lunarimpex.hu

Manna Kamra – Édes burgonya batáta termékek forgalmazása 100 % természetes, vegyszermentes gazdálkodásból hagyományos eljárással készült élelmiszerek.
www.mannakamra.iwk.hu

Mezopharma Kft – 2010-ben indult vállalkozás, elsősorban a mozgásszervi fájdalomcsillapításra kifejlesztett injektálható orvostechnikai eszközök forglmazása
www.mesopharma.hu

Minel Kft – 1983 óta a gyógyítás szolgálatában. Elektronikus orvosi műszerek fejlesztése és gyártása.
www.minel.hu

Nature’s Design – 2007 -ben alakult svájci cég, 2012-től Magyarországon. Strukturált víz készítő üvegtermékek
www.vitalizal.hu

Naturportal Online Magazin – Magyarország egyik piacvezető természetgyógyászati és gyógynövényes magazinja,
www.naturportal.hu

Peti Peterdi Gyöingyi – BEMER készülék forgalmazása és bérbeadása.
www.petipgy@gmail.com

Pharma Nord Kft – 2004 évtől Magyarországon megelőzést szolgáló étrend kiegészítők gyártása és forglmazása
www.pharmanord.com

Rapid Massage Service – Dinamikus Sport-, irodai-, rendezvény-Rapid Masszázs, tartásjavítás, oktatás

www.rapidmassage.eu

 

Visszatekintés: X. jubileumi Sokszínű Akupunktúra Nap 114 hallgatóval, 12 kiállítóval jó hangulatban, szabadon!

A program képekben:

Dr. Csiszár Róbert a MAOT és MIMSz nevében nyitotta meg a napot.

Rideg Sándor
Az emberi szervezet nehézfém-terhelése

A nehézfémek okozta problémák egyre több embert érintenek. Megbénítják a sejtlégzést és ezzel elpusztítják a sejteket. A nehézfémek beépülnek a test szöveteibe, szinte bárhol a szervezetben, a májban, a vesében, a szívben, a gerincben, az agyban és roncsolják az idegrendszert, a sejtek metabolikus, enzimatikus és egyéb tevékenységeit, gyengítik az immunrendszert. Ez azt jelenti, hogy sok olyan ember él körülöttünk, akinek semmiféle tünete nincs, viszont más ember lenne, ha nem rakódott volna le higany az agyában. Az ember várhatóan kedvesebb, békésebb, kellemesebb és intelligensebb személlyé válik, ha az agyából eltávoznak a nehézfémek. Hogyan jutnak a szervezetbe a nehézfémek?
Különféle módon kerülnek a szervezetbe a nehézfémek. Alapvetően szennyezett levegő belégzésével, az ivóvíz, illetve egyéb italok és élelmiszerek fogyasztásával, ékszerek viselésével, drogok fogyasztásával, dohányzással, fémekkel való tevékenység által (ötvösök), tengeri és vízi állatok fogyasztásával, élelmiszeripari adalékanyagok, tartósítószerek és színezőanyagok révén, az elektroszmog által, élelmiszerek csomagolásából, permetezőszerekből, védőoltásokból, gyógyszerekből, tisztítószerekből, fogászati anyagokból (amalgam, fogtömés, híd, korona, fém fogszabályzó).  A kipufogógázokból, kozmetikai termékekből, festő és lakkozó műhelyekből. Ezen kívül magzati korban az ember a méhlepényen keresztül, csecsemőként pedig szoptatáskor nehézfémeket vehet át az édesanyja szervezetéből.

Dr. Karácsony Ferenc
A Konstelláció Analízis módszertana (tájékozódási lehetőségek kúravégzés közben)

A tudomány legújabb felfedezettjére, az endokannabinoid rendszer megismerésére és ezzel párhuzamosan a kínai orvoslás tudására építve, modern elektro-akupunktúrás és impedancia elemző eszközökkel méréseket végzünk. Ezek fájdalommentesek és gyorsak. Segítségükkel a szervezet regenerációs tevékenységének folyamatát tudjuk nyomon követni. A jelzések különböző konstellációkba rendeződnek, amiből az aktuális egészségi szintre/regerációs fázisra következtetünk. A konstellációk nem diagnózisokat, hanem sokkal alapvetőbb belső működési szempontokat követnek. Jellegzetesek ezen belső állapotokra, diagnózistól függetlenül. Ezek alapján határozottabban felmérhetjük egy laboradatokban szegény változás irányát, intenzitását, azaz idejekorán láthatjuk, hogy a javulás vagy a további rosszabbodás irányába haladunk a kezeléssel. Ha a természetes aktivitást követjük, azt segítjük és kiszolgáljuk, akkor törvényszerű rendeződési folyamat bontakozik ki a szemünk láttára. A megfelelő CBD olaj és adagolási dózis kiválasztásával olyan kúrát végezhetünk, melynek eredményeképpen javul a teherbíró és stressztűrő képesség, visszatekintve érezhetően mérséklődnek a panaszok, több betegség esetén van lehetőség spontán remisszióba kerülni.

Mádi Imréné Veronika
Baba várás alternatív módszerekkel

Endometriozis miatt az akadémikus orvoslás nem látott esélyt természetes módszerekkel megtermékenyítésre. Hormon terápiás kezelést kezdtek, de sajnos a megtermékenyítés sikertelen lett. Ezután kezdtem el akupunktúrával kezelni az endometriozist. Nagyon hamar megszűntek a görcsös, fájdalmas menstruációk, nem jelentkeztek migrénes fájdalmak. A továbbiakban sima út vezetett előadásom anyagához. Már csak megfelelő hüvelyi pH, jó méh nyálkahártya, kiváló méhizomzat, no meg egészséges spermiumok kellettek. Ehhez kiváló étrend kiegészítők is segítettek.Amiért itt vagyok természetes fogantatás és már megszületett a kisbaba.

Dr. Dravetzky Éva
Agyidegek kezelési lehetőségei akupunktúrával

Az előadásban részletesen a leggyakrabban előforduló n. faciális és nervus trigeminusról lesz szó, de egyéb agyideg kezelési lehetősége is szóba jön. Kitérek a perifériás és centrális faciális paresis differenciál diagnosztikájára, mely meghatározza a kezelési lehetőségeinket. Az agyidegek károsodásának hátterében az okok is említést érdemelnek. N. faciális károsodás esetén például kizárandó a Lyme kór, trigeminus neuralgiánál nem elhanyagolható a gondos góc kutatás, n. abducens paresisnél kizárandó a diabetes, stb. Kitérek a kezelési érdekességekre is, pl. nehezen gyógyuló faciális paresis esetén a „lúd láb szúrást” mutatom be. Trigeminus neuralgiánál is bemutatom irodalmi, valamint saját tapasztalataimat a kezelési lehetőségekről.

Dr. Földes László
Bioritmus akupunktúra – az idő kezelése

A kínai tradícióban a sorsunk alakulása három tényezőtől függ: a születéssel kapott lehetőségektől, a környezettől, amiben élünk és a saját, szabad akaratunktól. A születéssel kapott lehetőségeinket a kínai asztrológia tanulmányozza. A kínai asztrológia lényegében a körülöttünk dinamikusan változó időtényezőket vizsgálja az 5 Elem, illetve a 6 Qi elvei alapján. Ugyanezek az időütemek megjelennek bennünk is, és a szerveinkben folyamatosan változó aktivitást hoznak létre. Ha egy betegségeket – ismerve annak 5 Elem jellegzetességeit – pontosan abban az időben kezelünk, amikor a környezetben olyan időkonfiguráció áramlik, ami ki tudja egyensúlyozni a betegségre jellemző diszharmóniát, a páciens akár egyetlen tűszúrástól is meg tud gyógyulni.

Dr. Lukács István
A csipőhorpaszizom (m. Iliopsoas) jelentősége ma – nevezhetjük-e „a Lélek izmának”?

A mozgásszervrendszer a maga kb. 600 izmával nem kevés bosszúságot tud okozni mind a páciensnek mind a terapeutának. Számtalan változatos tünetet képesek kiváltani az elhangolódott izmaink, amit a mai orvosi megközelítés nem vesz kellően komolyan. Mivel az izomtónust a központi-idegrendszer szabályozza reflexkörök útján, így könnyű megérteni a kapcsolatot a pszichés elváltozások és a kóros izomfeszülések között. Számos terápiás rendszer foglalkozik behatóan az idegrendszeri-/pszichés- okok és az izomrendszer kóros feszüléseinek kapcsolatával, pl.: jóga, kineziológia, recall healing stb.
A csípőhorpaszizom elváltozásai gyakori probléma a mindennapi gyakorlatomban, ezért tartom lényegesnek átbeszélni ennek a jelentőségét. Nyilván nem lehet egy izmot kiemelni az egész rendszerből, de megpróbálom sorra venni, hogy mikor érdemes az iliopsoas-ra gondolni és milyen terápiás lehetőségek állnak rendelkezésünkre.

9)             12:45 – 13:00
Dr. Saáry Kornélia
COVID oltás kóros qijének kivezetése akupunktúrával

Az oltásoknak nemcsak anyaga, de qije is van, ami ugyanúgy viselkedik, mint az egyéb külső kóros qik. Mivel általában a bal vállba adják, a környező kb. 30 cm átmérőjű területen terjed szét, érintve a tüdőt és szívet. Gyakran a test oldalán leterjed a csípőig is. Az előadás ennek a kóros qi-nek a kivezetési terápiáját mondja el, és az eredményeket foglalja össze.

Hangtál, gong koncert Halina Wilk előadásában

Dr. Széchenyi István
MeriDiM®: modern meridián-diagnosztika integratív alkalmazása a különböző energetikai eljárásokban, a gyógyításban, az oktatásban és a kutatásban

A MeriDiM® működésének alapelve, hogy a biológiai alapfunkciókat tükröző 12 fő meridián állapotának grafikai megjelenítése – heveny és idült kórállapotokban egyformán – látványosan segíti az energetikai egyensúly esetleges hiányának feltérképezését ill. a helyes beavatkozást, kezelést követően a változás dokumentálását, ilyen módon biztosítva a kliens, páciens objektív nyomon követését is. A különböző energetikai terápiák integratív módon képesek a biológiai működésekre hatást gyakorolni, így a meridiánok különböző működészavarait harmonizálni, azaz a biotermodinamikai állapotot jótékonyan befolyásolni. A MeriDiM® tehát egy olyan, a XXI. század korszerű követelményeinek megfelelő számítógépes állapotfelmérő eszköz, amely segít a meridiánok energia szintjét feltérképezni, kiértékelni, dokumentálni, nyomon követni és választható kezelési lehetőségeket is kínál: fülakupunktúra, Homeopátia-Bach-virágterápia-Schüssler sók, csakraterápia, testakupunktúra szakterületeire az energetikai egyensúly helyreállítása céljából.  Továbbá segítséget, támogatást nyújthat kineziológia, csikung, tai-chi, 3-1-2 Meridián torna, egyéb meditáció, jóga stb. gyakorlatok által elért energetikai változás képi megjelenítésére. Tehát a MeriDiM® professzionális segítséget nyújt a szakember számára, hozzájárul a sikeres kezelésekhez, ahol úgy a terápiás szakember, mint a kliens elégedett lesz. A hagyományos kínai orvoslás, a japán (dr. Nakatani neurológus) Ryodoraku-rendszer törvényszerűségeit, illetve Nogier francia neurológus kutatásait is figyelembe véve és a nyugati technológiát együttesen alkalmazva, 27 éves terápiás, kutató és oktató munkásságom alapján készítettem el/fejlesztettem ki a MeriDiM® rendszeremet (Meridián Digitális Mérőműszert).

Dr. Németh István
A Shen működése és használata az akupunktúrában

A Shen az ember 3 kincsének egyike. Egyaránt fordítják léleknek, szellemnek. Ez is a Shen fogalma körüli bizonytalanságot tükrözi. A Shen a mellkasban lakik és egyrészt biztosítja számunkra a kapcsolatot az Égi világgal. Másrészt működteti a maga kis megnyilvánult világát, a Földi világot, az embert, a hozzá tartozó szervekkel egyetemben. A Három Kincs egységében nézve a Shen az, ami meghatározza szellemi céljainkat, a Vér és a Qi az, ami biztosítja a megvalósításukhoz szükséges energiát, a Jing pedig a tetterőt adja, ami az akarathoz kapcsolódik. De hogyan tudjuk akupunktúrával szabályozni a Shen működését? Megnézzük, a klasszikusok mit állítottak a Shenről. Megvizsgáljuk azoknak az akupunktúrás pontoknak a funkcióját, aminek a nevében benne van a Shen (Shen Men, Shen Tang, Shen Feng, stb…)

Dr. Szalkai Iván PhD
A COVID-19 (21) ellátási anomáliái, a prevenció kérdése

A Covid 19 pandémia már két éve szerves része az életünknek. Ez idő alatt számtalan kérdés merült el a fertőzés, annak háttere, ellátási problematikái kapcsán. (nem belebonyolódva az összeesküvés elméletekbe)
Ezek a fő kérdések:

  1. Honnan van a vírus? Mik a vírus jellemzői?
  2. Kik irányítják a vírus elleni védekezést? Miért van ez a pánik képzés a betegség kapcsán? Mik ennek a következményei?
  3. Miért mondott csődöt a modern egészségügy a járvány felszámolása és a gyógyítás területén?
  4. Mi is a szervezet immunrendszerének a jellemzői?
  5. Milyen betegségmegelőző módszerek, eszközök kerülték el a modern medicina figyelmét? Mi ennek az oka?
  6. Milyen konzekvenciák vonhatóak le a további, megjósolt, várható fertőzéses betegségek kezelésében?

Cser Zoltán
A betegségek nyolcas felosztása

Az ázsiai hagyományok sokféleképpen osztályozzák a betegségeket. Az egyik legelterjedtebb négyes felosztás az egyik Orvosbuddha szutrából ered, ahol a betegségeknek négy kategóriája létezik: a magától elmúló betegség, a külső terápiával kezelhető, a belső terápiával kezelhető és a nem kezelhető betegség (ide sorolják a genetikai eredetű elváltozásokat). Ez a felosztás a kezelhetőség szemszögéből nézi a rendellenességeket. Van azonban egy olyan felosztás, mely a betegségeket az okaik szerint vizsgálja. Ez az oki orvoslás egyik kiinduló pontja. A nyolc ok és a hozzájuk tartozó betegségfajtáról szól az előadás.

Dr. Máté Ágnes
A felhasi fájdalom a HKO tükrében

A fejlett társadalmak lakossága körében meglehetősen gyakori jelenség a – sokszor megfogható organikus ok nélküli – hasi fájdalom a has bármely területén. A problémát egyéb emésztéssel összefüggő panasz is kísérheti, savas reflux, puffadás, a széklettel kapcsolatos anomáliák. Az akadémikus orvoslás módszereivel ezek a páciensek sokféle diagnózissal rendelkeznek, és gyakran látjuk, hogy a terápiás rezsimek változó sikerrel kecsegtetnek. Nyilvánvalónak tűnik, hogy a nyugati típusú étrend és a modern szokásrend megváltoztatása nélkül hosszú távon nem remélhetjük ezeknek a problémáknak a megoldását. Jelen előadásomban különösen a felhasi (köldök körüli és köldök feletti, bordaíveken és a bordaívek alatt) jelentkező hasi panaszokra fókuszálva kísérlem meg összefoglalni a HKO-ban rejlő lehetőségeket.

Dr. Kusper Zsuzsanna
Az orbáncfű csodája

Viszonya van a fénnyel. Ha túladagoljuk fényérzékennyé tesz minket. Ha krémként visszük fel a bőrünkre, felveszi a versenyt a legjobb napfényvédő krémekkel is. Növeli a belső napunk fényét. Jó kedvet hoz. Depresszióban az első gyógynövény, ami az eszünkbe jut. Számos tanulmány is igazolja eme nagyszerű hatását. Az előadás folyamán közelebb kerülünk ehhez a csodához.

Farkas Viktória
Vágykeltő ételek energetikai megközelítésben

Mely ételek fokozzák a vágyat, hoznak szerelmes hangulatba? – ősrégi kérdés, melyre ahány kultúra, annyiféle válasz született. Az afrodiziákumként számontartott alapanyagok között mégis megfigyelhető néhány közös vonás, feltéve, ha ismerjük a hagyományos kínai orvoslás energetikai szemléletét…

Makai József
Az elektro-akupunktúra lehetőségei a mozgásszervi panaszok enyhítésében, megszüntetésében

Az elmúlt 30 év tapasztalatait szeretném megosztani. Úgy érzem, méltatlanul kevés szó esik az elektromos akupunktúra lehetőségeiről, mikor egy teljesen higiénikus, egyszerű, gyors ugyanakkor hatékony lehetőség az emberek életminőségének javítására.

Dr. Hardy Vajk
Jégkorszaki akupunktúra

Lényegében az Alpokban jégbe fagyott, legalább 4000 éves Ötzi akupunktúrás tetoválásairól szól, milyen pontokon található, hogyan néztek ki, mire és hogyan használhatták, és vajon hogyan kerülhetett az akupunktúra Európába ebben az időszakban. A témával kapcsolatban korábban a Lancetben és a Naturben is jelent meg cikk.

Dr. Somogyi Edit PhD
Az immunrendszertámogatása. A mikró tápanyagok jelentősége a normál immunhomeosztázis fenntartásában

A normál fenntartása fontos része az egészséges életmódnak. Az előadásban áttekintjük a 2021-es, friss kutatásokat, melyek a különböző mikró tápanyagok immunmodulátor szerepét hangsúlyozzák.

Kiállítók – Szponzorok

ANSA Bt
www.halinaansa.hu
1991 évtől ősi gyógymódokhoz tartozó termékek forgalmazója – köpöly – moxa – terápiás gyertyák – Piokal termékek

 

Csigadetox.hu Kft
https://snailorg.hu/
https://kekesgyongye.hu   Gyógylézer Család Kft
www.gyogylezer.hu
„Csiganyálka kapszulában – egy régi módszer újra gondolt alkalmazása.” Cégünk a Kékesgyöngye kapszula kizárólagos forgalmazója. A kapszula hatóanyagai – a csiganyálka, echinacea, C-vitamin és inulin – csökkenthetik a gyulladást és támogathatják az immunrendszer működését.

 

 

 

 

 

Orvosi diódalézerek 1989 óta. Gyártás és fejlesztés – szerviz – kereskedelem – akkreditált továbbképzések

Gulyás István
www.gulyasistvan.huMedical Herb Labs LLC.
https://medicalhlabs.com/hu/
Közel 30 éve elsősorban lézer, de egyéb orvosi műszerek tervezése – gyártása – forgalmazása

 

 

 

 

 

 

A termékek saját fejlesztésű 100% gyógynövénykivonatokból készülnek. Egyedülálló termékcsalád a világban. Meszesedési problémák megoldására pl.: saroksarkantyú, csigolya meszesedés stb.

Lunarimpex Kiadó
www.lunarimpex.hu
1994-ben alakult kiadó feladatának tartja az ezoterikus szemlélet bemutatását az önismeret, a távol-keleti harci művészetek és gyógyászat mestereinek könyvei útján
Minel Kft
www.minel.hu 
 

1983 óta a gyógyítás szolgálatában.
Elektronikus orvosi műszerek fejlesztése és gyártása – orvosi rendelő – akupunktúrás – természetgyógyászati eszközök forgalmazása

Natural-Med Kft
www.natural-med.hu
Meridián diagnosztika, fülakupunktúra, homeopátia, írisz diagnosztika
Nature’s Desig
www.vitalizal.hu Naturportal Online Magazin
www.naturportal.hu
www.gyogyaszkereso.hu
 

2007 -ben alakult svájci cég, 2012-től Magyarországon. Strukturált víz készítő üvegtermékek

 

 

 

 

 

Magyarország egyik piacvezető természetgyógyászati és gyógynövényes magazinja, Magyarország legnagyobb gyógynövény-, biopiac keresővel. Minden nap frissülő cikkek gyógynövények, természetgyógyászat, testi-lelki egészség témában.

Pharma Nord Kft
www.pharmanord.com
1981-ben Dániában alapított cég 2004 évtől Magyarországon. Megelőzést szolgáló étrend-kiegészítők és gyógynövény-készítmények egyik legnagyobb gyártója és forgalmazója Európában.

 

Konzunion-Akupunktúra
www.akupunktura.com
2001 óta „minden, ami akupunktúra”

 

Vélemény, hozzászólás?